Ajankohtaista elektronisista korvamerkeistäUusille eMerkkien tilaajille pihdit kaupan päälle

Kaikille uusille A-Rehun markkinoimien korvamerkkien tilaajille lähetetään Caisley-korvamerkkipihdit kaupan päälle, kun tilaat kertatilauksena vapaita merkkejä vähintään 15 vasikalle GenoMerkkeinä tai 25 vasikalle eLappu-merkkeinä. Etu voimassa vuoden 2017 loppuun, mutta joulun pyhäpäivien vuoksi tilaukset viimeistään 18.12.2017.

 
A-Rehu on jo muutaman vuoden markkinoinut Tru-Testin korvamerkkejä, jotka on valmistettu Caisleyn tehtaalla Saksassa ja koodattu ja printattu Tru-Testilla Tanskassa. Myymme apumerkiksi vain eMerkkiä. Merkeistä on hyviä kokemuksia. Ne ovat kevyitä korvalle ja paljaalla silmälläkin helposti luettavia. Tilat, jotka käyttävät esim. korvamerkin tunnistavia juottoautomaatteja on kuitenkin syytä etukäteen tarkistaa, että laitteet ja järjestelmät tukevat  Tru-Testin eMerkkien FDX-tekniikkaa! Tämä on kysyttävä laite- tai järjestelmän toimittajalta, mikäli asia ei ole tiedossa. (Jotkin laitteet toimivat harmillisesti vain HDX-tekniikan korvamerkkeihin)
 
Lisätietoja korvamerkkien tilaamisesta ja ominaisuuksista tästä.

 
Hinnasto korvamerkeille tästä. 

Jalostuskarjoille: Kudosnäyte kätevästi korvamerkinnän yhteydessä

Viime vuonna otimme valikoimiimme Tru-Test GenoMerkin, jota voi tilata vapaana merkkinä vasikoille tavallisen päämerkin tilalla. Tämä GenoMerkki sisältää näyteputkilon naarasmerkissä ja leikkaavan korkkiosan urosmerkissä. Kun korvamerkin kiinnittää, leikkautuu pieni pala korvasta putkiloon ja korkki painuu kiinni. Korvamerkin kiinnityksen jälkeen putkilo jää pihdin syvennykseen. Kaikki käy yhdellä pihdin puristuksella eikä sekaantumisvaaraa ole näytteillä ja syntymätunnuksilla, sillä putkilon kyljessä on jo syntymätunnus valmiina ja putkilon pohjassa helposti skannattava koodi, jolla laboratorio lukee näytteen nopeasti tiedostoihinsa.
 
Korvamerkin kiinnityskohdan väri on Genomerkissä vihreä, kun se tavallisessa merkissä on punainen. Värin avulla on helppo muistaa, mistä eläimestä on otettu kudosnäyte. Kudosnäyte säilyy vuosia normaaliolosuhteissa, sillä putkilossa on säilöntärakeita. Näytettä ei ole pakko heti lähettää tutkittavaksi, jos esim. haluaa ensin seurata, miten vasikka kehittyy. Näytteillä voi olla tarvetta myös myöhemmin, jos ilmenee epäilyksiä perinnöllisistä sairauksista tai sekaannuksista polveutumisissa.
 
Näytteenottoa on usein tapana siirtää huomiseen. Korvamerkki on kuitenkin kiinnitettävä vasikalle ajallaan. GenoMerkin avulla nämä kaksi hoituvat yhdellä pihdin puristuksella.

XRS lukijasauvat eMerkeille erikoishintaan!

Tru-Testin mallisto uudistuu ja nyt myydään uuden mallin alta pois loput XRS lukijasauvat tarjoushintaan 800 €/kpl alv 0% (norm 950 €/kpl) Linkki tuotteeseen.