Tapamme toimia

Viljan osto tehtaalle

Ostettavasta viljasta otetaan tarvittaessa ennakkonäyte. Ennen viljan vastaanottoa viljasta tehdään pika-analyysi, jonka jälkeen erälle myönnetään kippauslupa. Tämän jälkeen vilja punnitaan, otetaan analyysinäytteet ja varastoidaan. Viljan analysointi tehdään puolueettomassa laboratoriossa, jonka perusteella viljatilitys maksetaan 14 vrk:n kuluttua.
A-Rehu on kustannustehokas kanava viljan ostajana ja myyjänä. Vilja ostetaan rehutehtaillemme pääsääntöisesti suoraan viljelijältä, jolloin viljatilitys maksetaan suoraan viljelijälle. Myös laatuhinnoittelujärjestelmämme on huomionarvoinen. Normaalin laatuhinnoittelun lisäksi maksamme ohrasta lisähintaa painon mukaan.

 

Myös välitettävästä viljasta laatutakuu

A-Rehun viljakaupan yksi tukitoiminto on välittää kuivaa viljaa suoraan tilalta toiselle. Tällöin ylimääräiset viljan varastointi- ja rahtikustannukset jäävät pois. Viljan toimitus tapahtuu 10 – 40 tonnin erissä joko puhallus- tai kippausautoilla, vastaanottotilasta riippuen. Annamme välittämällemme viljalle laatutakuun (kosteus alle 14 %, hlp min. ohra 64 kg/hl, vehnä 76 kg/hl ja kaura 55 kg/hl). Laadun varmistamiseksi jokaisesta viljaerästä otetaan analyysinäyte. Viljan välitystoiminnasta meillä on jo yli 30 vuoden kokemus!

 

Viljapassi

A-Rehu ja muut vilja-alan toimijat ottavat syksyllä 2013 käyttöön Viljapassin. Viljapassi sisältää tietoja toimitettavasta viljaerästä ja sen tuotannosta, varastoinnista ja kuljetuksesta. Lomakkeella kysyttävät tiedot ovat määräytyneet sen perusteella mitä vaateita ketjulle tulee mm. viljaa käyttäviltä toimijoilta kotimaassa ja ulkomailla. Viljapassilla tiedonjyväset viljaerän matkasta ketjun eri osissa ja portaissa voidaan siirtää loppukäyttäjälle saakka.

Viljapassi-lomakkeen täytöstä vastaavat omalta osaltaan viljanostaja, viljelijä, kuljettaja sekä toimituspaikassa kuorman vastaanottaja. Viljelijä täydentää tiedot tuotantoon liittyen ja kuljettaja kuljetukseen liittyvät tiedot sekä tiedot edellisistä lasteista. Kuorman vastaanottaja kuittaa kuorman vastaanotetuksi, kun kuorma toimitetaan perille.  Lisätietoja Viljapassista saa VYR:n sivuilta .

VILJAPASSI-LOMAKE

 

 

Lue lisää A-Rehun viljakaupasta:

Hintatieto

 

Sopimusviljely A-Rehun kanssa